Όμιλος Marazzi: Ποιοι είμαστε

Marazzi Gr

Ο Όμιλος Marazzi είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στο σχεδιασμό, κατασκευή και πωλήσεις κεραμικών πλακιδίων, με μία όλο και πιο ενισχυόμενη παρουσία στα είδη υγιεινής.

Ο Όμιλος Marazzi δραστηριοποιείται στην αγορά από το 1935 και χάρη στην εισαγωγή μιας σειράς σημαντικών καινοτομιών στις διαδικασίες παραγωγής και τα προϊόντα, στην απόκτηση δεκάδων διπλωμάτων τεχνολογικών ευρεσιτεχνιών (πατέντες), όπως και μιας σειράς Ιταλικών και αλλοδαπών εταιρειών στο διάστημα των τελευταίων τριάντα ετών, σε συμφωνίες με τοπικούς εταίρους, καθώς και στο άνοιγμα νέων γραφείων και εγκαταστάσεων στο εξωτερικό, αποτελεί σήμερα μια από τις κύριες πολυεθνικές βιομηχανίες της Ιταλίας, όντας ταυτόχρονα κορυφή διεθνώς στον τομέα αυτό, στο πλαίσιο μιας αγοράς παγκοσμίου χαρακτήρα που χαρακτηρίζεται κυρίως από την παρουσία ιταλών ανταγωνιστών.

Ο Όμιλος διαθέτει εργοστάσια στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολυάριθμα εμπορικά υποκαταστήματα και εκθέσεις, εξασφαλίζοντας εργασία σε πάνω από 6.000 άτομα.
Από τα δικά του εργοστάσια παραγωγής, ο Όμιλος εξάγει προϊόντα σε ολόκληρο τον κόσμο, σμίγοντας την ιταλική τεχνογνωσία με τα στυλ ζωής και τις απαιτήσεις των διαφόρων τοπικών αγορών.
Μέσω ενός δικτύου πωλήσεων εξαιρετικά πυκνού και αποτελεσματικού με περισσότερους από 14.500 ανεξάρτητους διανομείς σε πάνω από 130 χώρες, ο Όμιλος Marazzi εξυπηρετεί άμεσα τόσο τον τομέα διανομής μεγάλης κλίμακας και τους ειδικευμένους εμπόρους όσο και μεγάλους αγοραστές του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται επίσης μέσω δικτύου καταστημάτων άμεσης πώλησης στη Ρωσία, τις Η.Π.Α. και την Κίνα.

Ο Όμιλος Marazzi αποτελεί ηγετική μορφή στον τομέα των κεραμικών στις σημαντικότερες διεθνείς αγορές: Νούμερο ένα στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Ρωσία, νούμερο δύο στις Η.Π.Α. και μεταξύ των πρώτων στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και τη Σκανδιναβία. Αυτή η εκτεταμένη και πυκνή γεωγραφική κάλυψη αποτελεί αδιαμφισβήτητα το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Ομίλου.

Οι συλλογές και οι σειρές προϊόντων του Ομίλου κινούνται από τον Πορσελανοειδή Πηλό (Porcelain Stoneware), τον Κρυσταλλοειδή Πηλό (Crystallized Stoneware) και τα Μονόπυρα πλακίδια (Single-fired tiles) μέχρι τα Εφυαλωμένα Ψηφιδωτά Δάπεδα (Glass Mosaics), από ειδικά δάπεδα μέχρι αεριζόμενες προσόψεις (ventilated walls), από μάρμαρα μέχρι γρανίτες και άλλα φυσικά πετρώματα, καθώς και μέχρι είδη υγιεινής και αξεσουάρ μπάνιου.

Μέσω της Marazzi Engineering, ο Όμιλος Marazzi επίσης προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης σε σχεδιαστικές και κατασκευαστικές επιχειρήσεις, για τη δημιουργία συστημάτων κάλυψης δαπέδων και τοίχων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, και, ιδιαίτερα, αεριζόμενων προσόψεων και υπερυψωμένων δαπέδων.