Επαναποκατάσταση κτιρίων

Τα σύγχρονα κτίρια πρέπει όχι μόνο να συμμορφώνονται με τις κατασκευαστικές τους απαιτήσεις αλλά και να είναι σχεδιασμένα ως μια ευφυής μηχανή, αλληλεπιδρούσα και ευέλικτη, που να δίνει τη δυνατότητα να τροποποιείται, με το χρόνο, η λειτουργία τους καθώς και η εξωτερική τους εμφάνιση Παράλληλα, τα διάφορα δίκτυα υπηρεσιών, καλωδιώσεις και σωληνώσεις, και εγκαταστάσεις κλιματισμού και φωτισμού αποτελούν πια θεμελιώδεις συνιστώσες των έργων, κατευθύνοντας τις περισσότερες αποφάσεις κατασκευαστών και αρχιτεκτόνων, με βάση τους αναπόφευκτους περιορισμούς που επιβάλει η εξοικονόμηση ενέργειας.

Η Marazzi Engineering σχεδιάζει αεριζόμενες προσόψεις και υπερυψωμένα δάπεδα που τους παρέχουν έναν αποτελεσματικό τρόπο απάντησης στις περισσότερες από αυτές τις απαιτήσεις. Τα συστήματα αεριζόμενων προσόψεων της Marazzi Engineering είναι αποτελεσματικά και γρήγορα στην εγκατάσταση, ενώ δυο δεκαετίες εμπειρίας αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Μπορούν να εγκατασταθούν σε νέες κατασκευές ή σε ήδη υφιστάμενα κτίρια και επιτρέπουν όχι μόνο τον απόλυτο έλεγχο της τελικής εικόνας του κτιρίου, αλλά και το προστατεύουν από τις καιρικές συνθήκες, συμβάλλοντας σημαντικά στη θερμομόνωση και την ηχομόνωσή του. Επίσης, οι αεριζόμενες προσόψεις μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν και να αντικατασταθούν, απλοποιώντας τις εργασίες οποιουδήποτε μελλοντικού προγράμματος αναμόρφωσης, χωρίς να χρειάζονται παρεμβάσεις στη ζωή και τη δομή των κτιρίων.

Τα υπερυψωμένα δάπεδα καθιστούν εύκολη την τοποθέτηση δικτύων καλωδιώσεων, εξασφαλίζοντας την τέλεια κατανομή των συνδεδεμένων συσκευών καθώς και την εύκολη και ανά πάσα στιγμή τροποποίηση των σημείων πρόσβασης, επιτρέποντας, έτσι, τον ενδεχόμενο 'επαναπροσδιορισμό' ενός υπάρχοντος, ακόμα και ιστορικού, κτιρίου, εγκαθιστώντας τα συστήματα υπηρεσιών μέσα στα τεχνικά κενά του δαπέδου χωρίς καμία παρέμβαση στους τοίχους και τις επικαλύψεις. Τα υπερυψωμένα δάπεδα της Marazzi Engineering ειδικότερα, όχι μόνο εγγυώνται ασύγκριτη τελική εσωτερική και εξωτερική εμφάνιση, με εξαιρετική απόδοση σε όρους αντοχής και διάρκειας, αλλά σηκώνουν παράλληλα, σημαντικά λειτουργικά φορτία και εξασφαλίζουν άψογη απόδοση, ακόμα και σε περιπτώσεις έντονης χρήσης.