Υλικά για αεριζόμενες προσόψεις

Η Marazzi Engineering αναζητεί αδιάκοπα τα καλύτερα υλικά για την κάλυψη των αεριζόμενων προσόψεων που σχεδιάζει.
Από πορσελανοειδή πηλό (porcelain stoneware) μέχρι μάρμαρα, γρανίτες και φυσικά πετρώματα και από τερακότα (οπτή γη) μέχρι εξελασμένα υλικά, η Marazzi Engineering χρησιμοποιεί υλικά με υψηλές τεχνικές ιδιότητες και εξαιρετικές αποδόσεις. Τα υλικά αυτά διαθέτουν όχι μόνο πρόσθετη λειτουργική αξία, αλλά και ασύγκριτες αισθητικές ιδιότητες, ικανές να προσδώσουν σε κάθε αεριζόμενη πρόσοψη μια απόλυτα δική της προσωπικότητα. Έτσι, με την πλήρη εκμετάλλευση του αρθρωτού χαρακτήρα του συστήματος αγκύρωσης, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν συνδυασμοί διαστάσεων, σχημάτων και χρωμάτων, που είναι αδύνατον να υλοποιηθούν με άλλους τύπους προσόψεων, όπως εμπορικά σήματα και μάρκες και άλλα διακοσμητικά μοτίβα.

Μεταξύ των διαφόρων υλικών, ο πορσελανοειδής πηλός και ο κρυσταλλοποιημένος πηλός υψηλής τεχνολογίας της Marazzi, αντιπροσωπεύουν χωρίς καμιά αμφιβολία τα υλικά που κατορθώνουν να συνδυάσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, τις υψηλές τεχνικές ιδιότητες απόδοσης και αντοχής, όπως

- αντοχή στην κάμψη
- αντοχή στη συμπίεση
- ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες, τον πάγο και τη φωτιά
- ελαφρότητα

και όλα αυτά, τηρώντας τα πάχη και διαστάσεις υλικών που είναι συμβατά με όλα τα συστήματα αγκύρωσης της Marazzi Engineering.

Η Marazzi χρησιμοποιεί ορισμένες από τις τελευταίες τεχνολογίες παραγωγής του τομέα, και μπορεί να προσφέρει στους σχεδιαστές μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών κεραμικών πλακών, όπως από 30x60 εκ. και 30x120 εκ., μέχρι και μεγάλα μεγέθη όπως 60x120 εκ. Έτσι μπορούν να δημιουργηθούν διάφορες υφές και επιμελημένες αρχιτεκτονικές λύσεις, προσφέροντας στους σχεδιαστές απόλυτη ευελιξία. Οι επιφάνειες μπορούν να έχουν διαφορετικά φινιρίσματα (φυσικό, εφυαλωμένο, στιλβωμένο) και οι επιλογές συνδυασμών των διαφόρων σειρών μεταξύ τους είναι άπειρες. Εντούτοις, για ειδικές εφαρμογές, πάντοτε μπορούν να κοπούν και επί παραγγελία μεγέθη.